Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK utan poäng mot Teg

Trots stundvis riktigt bra spel fick IFK Östersund lämna Teg utan poäng.
– De lyckades spela på våra misstag, sa IFK-tränaren Adam Mattiason.

Det var en fembackslinje som väntade på IFK Östersund i bortamötet mot Teg. Gästerna lyckades inte krångla sig igenom och göra något mål i första halvleken.

– Jag tyckte ändå att vi hade bra grepp i första och skapade några bra lägen. När de satte 1–0 så kändes det inte alls rättvist, sa Adam Mattiasson.

I andra halvlek kom så kvitteringen efter ett perfekt skott av Patrik Lindgren.

– De backade hem rätt mycket, men när de flyttade upp fick de ett rejält tryck på oss. Men vi hade själva också en del bra lägen, sa Mattiasson.

Max Hjalmarsson var ytterst nära att ge gästerna ledningen en dryg kvart från slutet. Men det kom ett motståndarben i vägen och Teg kontrade i stället vilket resulterade i 2–1.

Man kontrade sedan också in 3–1 och IFK var ett slaget lag.

– Vi har ju en hel del folk borta och även om vi har bra ersättare så blir vi nog lite hämmade av att rotera runt på positionerna, sa Adam Mattiasson.

Nu har IFK Östersund hamnat i ett ingenmansland i serien.

– Ja, vi kan ju varken vinna serien eller åka ur. Men vi ser det som viktiga matcher framöver. Vi får jobba på vårt spelsätt och försöka spela in några 96:or, sa Mattiasson.

Teg–Östersund FK 3–1 (1–0)

IFK:s mål: Patrik Lindgren