Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFO-chefen svarar på tidigare frågor

Ulla Persson Titelman bemöter skriftligen de tidigare frågorna från politikern Bo Bergström (AfR). Men bemötandet berör inte utredningen om hur det gick till när IFO stängdes, enligt kommunchefen Gun Fahlander.

I måndags fick ledamöterna i kommunstyrelsen en skrivelse från chefen för individ- och familjeomsorgen, IFO, Ulla Persson Titelman.

Handlingen är daterad 24 oktober, alltså innan hon i fredags blev avstängd från sin tjänst.

Det är ett svar på en skrivelse från politikern Bo Bergström (AfR) som i slutet av september ställde några kritiska frågor, bland annat om hur individ- och familjeomsorgen hade skött vissa individärenden och om personalomsättningen på IFO.

Ulla Persson Titelman vill inte gå in på individärendena på grund av sekretessen, men om personalfrågan skriver hon:

"Beträffande personalomsättningen, som särskilt nämns i skrivelsen, är genomsnittstiden för personalens anställningar 23 månader, för de som slutat mellan 2010- till maj 2013. Då har inte den tillfälligt anställda konsulten inkluderats. Den längst anställda har varit anställd i 87 månader och den med kortast anställningstid i 4 månader."

I hennes text står det ingenting om den uppmärksammade stängningen av IFO i mitten av oktober.

Det står heller ingenting om kritiken mot hennes ledarskap, som tidigare anställda vid IFO har berättat om efter händelsen med stängningen.

Kommunchefen Gun Fahlander har själv tagit del av både frågorna och svaren i fallet. De har ingenting med stängningen av IFO att göra och är därför inte relevanta i den frågan.

– Det här handlar om frågor som Bo Bergström ställde i slutet av september och det berör ju inte den utredningen vi håller på med nu, säger hon.