Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFO-utredningen är klar nästa vecka

I mitten av oktober stängdes individ- och familjeomsorgen, IFO, i Ragunda. Snart är kommunens utredning av händelsen färdig.

– Vi är inte klara, men vi ser väl en lösning inom den närmaste veckan, säger Gun Fahlander, kommunchef i Ragunda.

Under utredningens gång har IFO-chefen Ulla Persson Titelman varit avstängd. Den första tiden kunde personalen på IFO vända sig till Gun Fahlander, men sedan tillkom en tillfällig förvaltningschef.

– Vi har en tillförordnad chef, som heter Tommy Johannesson. Han har jobbat på IFO tidigare och är utbildad socialsekreterare, säger Gun Fahlander.

Det var den 16 oktober i år som individ- och familjeomsorgen, IFO, i Ragunda kommun stängdes. Den officiella förklaringen var att personalen stängde förvaltningen på grund av påhopp från kommunledning och politiker samt att de inte hade fått gehör när de påtalat personalbrist.

Förvaltningen öppnades igen dagen efter.

Två veckor senare, 1 november, stängdes IFO-chefen Ulla Persson Titelman av från sitt arbete. Anledningen var att det hade kommit fram nya uppgifter om hur stängningen av IFO hade gått till.

Kommunen startade en utredning för att få klarhet i händelsen.

Flera tidigare anställda på IFO i Ragunda har i ÖP kritiserat Ulla Persson Titelmans chefskap och klimatet på arbetsplatsen. Ulla Persson Titelman fick möjlighet att kommentera kritiken, men valde att avstå.