Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Igenbommad väg kan öppnas igen

Problemet med den stängda bommen till utflyktsmålet Gråsjön kan vara på väg mot en lösning. Åre kommun erbjuder underhåll mot att vägen hålls öppen.

Vägen till kulturminnet vid Gråsjön, mellan Kallsedet och Kålåsen, bommades 15 augusti i år. Lagom till bär- och svampplockning, ripjakt och höstvandringar var det omöjligt att ta bilen de fem kilometrarna till Skäckerfjällens fot.

Det visade sig att en av markägarna i den vägförening som ansvarar för vägen hade satt upp bommen. Till ÖP sa Jon Ocklind att syftet var att minska slitage men också att kunna erbjuda jakt i enskildhet.

Länsstyrelsen som betalar för gräsklippning vid kulturminnet hade synpunkter på bristen på tillgängligheten liksom Åre kommun som nu har skickat brev till vägföreningen med ett erbjudande.

– De vill betala 5 000 kronor per år under förutsättning att vägen hålls öppen för allmänheten, berättar föreningens ordförande Sven-Erik Gerdin som är välkomnar förslaget.

Nu är det upp till föreningen att svara Åre kommun.

– Vi har inte haft något möte ännu. Alla måste ju få tycka, säger Sven-Erik Gerdin som berättar att vägen fortsatt är stängd åtminstone över älgjakten.