Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ikväll släcks världen en timme under Earth hour för miljöns skull

Under lördagen är det dags att släcka för vår planet. Årets tema vänder sig till att uppmärksamma ett mer hållbart liv på vår planet genom att äta rätt och röra sig mer.

Världsnaturfonden (WWF) uppmanar varje år människor att släcka lamporna under Earth hour – världens största miljömanifestation. Under lördagen mellan klockan 20:30 och 21:30 kommer länder runt om i världen släcka ner sina hem, företag och städer.

Läs även: Strömsunds kommun släcker lampor under en timme – och lägger till en vecka om klimat

Årets tema vänder sig till hur man kan på olika sätt kan arbeta för ett mer hållbart liv på vår planet. Bara maten vi äter står för cirka en tredjedel av de svenska hushållens klimatfotavtryck och vår överkonsumtion bidrar till att djur och natur tar stryk, skriver WWF på sin hemsida.

Läs även: Härjedalen uppmanar sina medborgare att släcka lyset på lördag

Genom att tänka på en mer hållbar livsstil vill WWF betona genom Earth hour vikten av att äta nyttig mat och fysisk hälsa. En annan viktig faktor är också att se till att skräpet hamnar rätt för att motverka att det istället hamnar i naturen samt handla mer ekologiskt.

I Östersund uppmärksammas Earth Hour först med filmvisning på Bio Regina 18.45 och sedan med samling i Badhusparken från 20.30 då lamporna släcks ned. Där blir det enligt kommunen tal av Florian Stamm (MP), ordförande i miljö och samhällsnämnden, musik med Bicycle Beat Band och du kommer kunna se fackelslalom i Gustavsbergsbacken.