Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ilska bland sjukgymnaster - nu har sparförslaget ändrats

Det har nu genomförts en rad justeringar av landstingsdirektörens sparförslag. Det har helt enkelt uppstått en del missförstånd mellan vårdpersonal och tjänstemän.

– Vi har gjort justeringar på förslag som varit felformulerade från början, säger Anders Wennerberg, projektledare Omställning 2010.

Exempelvis sjukgymnasterna och arbetsterapeuterna reagerade på följande formulering i utbudsbegränsningar:

”Sluta ge instruktioner till patienter och personal om rörelseträning, styrketräning och balansträning för patienter med risk för rörelseinskränkningar, nedsatt styrka, nedsatt balans och nedsatt förflyttningsförmåga.”

– Det gäller nu enbart patienter på intensivvårdsavdelningen, säger Anders Wennerberg.

Andra saker som justerats är att folktandvården i Gäddede blir kvar om de kan anställa en tandläkare och att sluta erbjuda patienter med minimala motoriska nedsättningar riktad arbetsterapi. Från början var det skrivet att kliniken i Gäddede skulle läggas ner och att landstinget skulle sluta erbjuda öppen rehabilitering till patienter med lättare skada.

– Sedan stod det att vi skulle sluta med musikframträdanden i vården, men det skulle egentligen stå minska antalet musikframträdanden. Sådant får exempelvis stor betydelse på kulturområdet, säger Anders Wennerberg.

På op.se går det att se det reviderade sparförslaget.