Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ilska bland sjukgymnaster - nu har sparförslaget ändrats

Det har nu genomförts en rad justeringar av landstingsdirektörens sparförslag. Det har helt enkelt uppstått en del missförstånd mellan vårdpersonal och tjänstemän.

Annons

– Vi har gjort justeringar på förslag som varit felformulerade från början, säger Anders Wennerberg, projektledare Omställning 2010.

Exempelvis sjukgymnasterna och arbetsterapeuterna reagerade på följande formulering i utbudsbegränsningar:

”Sluta ge instruktioner till patienter och personal om rörelseträning, styrketräning och balansträning för patienter med risk för rörelseinskränkningar, nedsatt styrka, nedsatt balans och nedsatt förflyttningsförmåga.”

– Det gäller nu enbart patienter på intensivvårdsavdelningen, säger Anders Wennerberg.

Andra saker som justerats är att folktandvården i Gäddede blir kvar om de kan anställa en tandläkare och att sluta erbjuda patienter med minimala motoriska nedsättningar riktad arbetsterapi. Från början var det skrivet att kliniken i Gäddede skulle läggas ner och att landstinget skulle sluta erbjuda öppen rehabilitering till patienter med lättare skada.

– Sedan stod det att vi skulle sluta med musikframträdanden i vården, men det skulle egentligen stå minska antalet musikframträdanden. Sådant får exempelvis stor betydelse på kulturområdet, säger Anders Wennerberg.

På op.se går det att se det reviderade sparförslaget.