Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ilsken älg sprider skräck

Villaägarna i småländska Överum har på senare tid börjat gå omvägar i och runt sina egna trädgårdar. Orsaken är en rädslan för att bli attackerad av en aggressiv älg som rör sig i samhället, skriver Västervikstidningen.(TT)

Annons

Villaägarna i småländska Överum har på senare tid börjat gå omvägar i och runt sina egna trädgårdar. Orsaken är rädslan för att bli attackerad av en aggressiv älg som nu sätter skräck i hela samhället, skriver Västervikstidningen.

Älgen, som gärna söker sig till trädgårdar för att äta fallfrukt, har gjort utfall mot både människor och bilar. Den har också stampat sönder en robotgräsklippare.

– Folk är rädda. Framförallt de som har små barn eller hundar. Älgen har gjort utfall mot bilar, eller barn som cyklat, flera gånger. Jag förstår inte varför ingen tar tag i det här. Vi är flera som kontaktat både polisen och länsstyrelsen, berättar en Överumsbo för tidningen.