Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Imponerande försvarsinsats av ÖIK

Förlust på straffar. Men matchen mot Mora gav ÖIK mersmak.
– Utifrån våra fokusområden och de saker vi ville jobba på i dag, så skulle jag säga att vi i stort sett gör en felfri match, säger Marcus Åkerblom efter 3–3 mot Mora IK.

Tufft motstånd på pappret. Men ÖIK visade ingen större respekt i avslutningen av Östersund Cup under lördagen. Redan efter drygt fem minuter hade hemmalaget ledningen med 2–0 efter att Tobias Falk och Anton Nykvist hittat nätet. Gästerna lyckades dock reducera med bara 10 sekunder kvar på matchuret.

– Det kändes lite som ett onödigt mål att släppa in då vi hade pucken innan, säger ÖIK:s tränare Åkerblom.

I den tredje perioden kvitterade Mora för att sedan ta ledningen. Men det hade kunnat sett annorlunda ut, då moras kvitteringsmål föranledes av ett missat ÖIK-friläge. 3–1 där och det hade blivit en annan match.

Med tre minuter kvar och jakt på kvittering valde då Åkerblom att ta ut Johan Berge ur kassen och satsa allt framåt för att jobba in en kvitteringspuck.

– Det är hårfint när det ändå är tre minuter kvar, men mot sånt här motstånd så vet man att man kanske inte får någon mer tekning i offensiv zon.

När sedan Mora åkte på en utvisning så fick ÖIK en gyllene chans. En chans som de inte försakade, då Pontus Dunesius tryckte in kvitteringspucken i 6–mot–4 med dryga minuten kvar.

– Skönt för självförtroendet att plocka målvakten och sen lyckas, menar Åkerblom.

Den efterföljande förlängningen blev mållös och allt fick avgöras på straffar och där kunde ÖIK inte längre matcha Mora.

Marcus Åkerblom var dock mer än nöjd med hur det såg ut.

– Det är de här typerna av lag som vi siktar på att möta i februari, mars och kommande säsong. Så jag är inte förvånad övar att vi hänger med.

Vad är det du tycker såg så bra ut?

– Framförallt vårt låga och höga försvarsspel, spelet utan puck alltså. Att vi hela tiden vi trycker ut dem mot sargerna, vi släpper inte till några målcahsner så, utan de skott de får ta kommer från sidan och från vinkeln och där är Johan (Berge) störtsäker.

– Sen det statiska försvarsspelet i egen zon har vi jobbat mycket med, att vi ska ligga på rätt sida och göra rent kring målet. Och där är vi i stort sett felfria, konstaterar en nöjd Marcus Åkerblom.

Matchfakta

Östersunds IK–Mora IK 3–4 e straffar (2–1, 0–0, 1–2, 0–0, 0–1)

Mål: 1–0 (04.22) Tobias Falk (Karl Johansson), 2–0 (05.06) Anton Nykvist (Joel Asp, Kristoffer Backman), 2–1 (19.49) Alexander Hilmerson (Daniel Hermansson), 2–2 (49.53) Alexander Hilmerson (Brett Palin, Emil Bejmo), 2–3 (53.01) Patrik Karlkvist (Daniel Hermansson, Brett Palin), 3–3 (58.50) Pontus Dünesius (Johan Skiöld).

Skott: 25–35 (10–11, 6–7, 6–13, 3–3)

Publik: 316