Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Imponerande omkörningsshow av Fredric Magnusson efter ras från första till sista startposition

Upp och ner för Litsförarna under helgens race i V8 Thunder Cars, på Falkenbergs Motorbana 20–21 augusti. Fredric Magnusson vann kvalheaten på lördagen och skulle starta på första startposition inför söndagens race men blev oturligt nog diskad och fick istället starta sist.

Annons

Det blev en händelserik helg för Litsbröderna Fredric och Simon Magnusson. Under lördagens tidskval var Fredric snabbast på banan och var därmed klar för att starta först i båda söndagens race.

Men i den efterföljande tekniska kontrollen visade det sig att bilen var bara någon ynka millimeter för låg på vänsta sidan vilket ledde till att han i stället fick starta sist i söndagens race då han blev diskad från tidskvalen.

"Jävligt surt! Men regler är regler och jag är väldigt besviken. Men jag visste ändå att jag har farten så även fast jag startade sist visste jag att de andra skulle få se upp", skriver teamet på sin Facebooksida.

Just innan starten på söndagens första race så gick en av Simons bromsar sönder och det blev onödig dramatik och stress. Lyckligtvis hann han delta i loppet efter snabbt meck och vänliga konkurrenter som väntade in.

Simon startade till slut på en 13:e plats medan Fredric startade 17:e och sist. Fredric såg ut att flyga fram på banan och tog sig på bara några varv från 17:e till femte plats. Det var också på femte plats som han hamnade till slut med bara 0,2 sekunder från fyran.

För Simon gick det sämre, hans bromsar gick sönder och i och med det var det färdigkört.

"Tiden var knapp till nästa race så vi visste inte om vi skulle hinna få ihop Simons bil till det andra racet", skriver teamet på sin Facebooksida.

Dagens andra race blev mer lyckat. Simon lyckades få klart sin bil till start men kolliderade tidigt med en annan bil något som stukade hans bil ordentligt och gjorde att han slutade på en tolfte palts.

I andra loppet startade Fredric återigen sist men gjorde ännu ett fantastiskt lopp med omkörning efter omkörning och slutade på en fjärde plats.