Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottsvåg i länet – polisen efterlyser uppgifter

En rad inbrott har skett i länet senaste veckan. Nu undersöker polisen om det finns något samband mellan dem och den inbrottsvåg som skett i Norrbotten.

Förra veckan stals ett kassaskåp från Hammerdals Idrottsförening. Kassaskåpet hittades senare och det var tydligt att någon försökt bryta upp det. Det inbrottet skedde på onsdagen 14 februari.

Samma dag upptäcktes ett villainbrott i Bispgården, där smycken blev tjuvens eller tjuvarnas byte.

Därefter har inbrott skett på en restaurang i Bräcke, i en villa utanför Krokom samt i en villa i Trångsviken.

Den här vågen av inbrott kan vara en slump. Men eftersom en rad inbrott har begåtts på andra ställen i de fyra nordliga länen, framförallt i Norrbotten, undersöker polisen om det finns samband mellan några av inbrotten, berättar David Redin, gruppchef för utredarna vid polisen i Jämtland.

– Vi vill gärna få in iakttagelser från allmänheten, säger David Redin.

För inbrottet i Hammerdal finns två misstänkta gärningsmän. Polisen stoppade på fredagen en misstänkt bil med två män. I bilen fanns det gods som tycktes vara stöldgods.

De männen anhölls misstänkta för stöld alternativt häleri. Åklagaren lämnade på måndagen in häktningsbegäran till Östersunds tingsrätt, uppger SVT:s Jämtlandsnytt.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon? Ladda ner här:

ÖP:s iPhone-app eller  ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app eller  LTZ:s Android-app