Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Individanpassa äldreomsorgen

De människor som omfattas av äldreomsorgen är den generation medborgare som har banat väg och gjort det möjligt för min generation och mina barns och barnbarns generation att leva och verka i Sverige.

De har, liksom vi andra, olika behov, förutsättningar och drömmar om sin livssituation. De vill också kunna välja fritt var och hur de ska bo, vilken mat de ska äta och vad man vill dricka till maten samt hur måltiden arrangeras.

De har förtjänat en belöning på sin ålders höst för allt de har gjort för oss. Vi kommer också att hamna i deras situation en gång. Det är oundvikligt. Jag är säker på att när den stunden kommer vill vi absolut välja!

I skolvärlden är det mycket viktigt med individanpassad undervisning. De äldre är inget kollektiv utan individer. När får vi individanpassad äldreomsorg?

Ingegerd Bergwall

Hålland, Undersåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel