Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Industrigata kan skapas i Verksmon

Flera företag är intresserade av att flytta till Verksmon i Torvalla, bland annat Posten. Nu planeras för en industrigata på platsen.

Det blev inget fängelse i Verksmon, men nu kan andra saker vara på gång i området.

Posten Nord AB har visat intresse för ett markområde alldeles bredvid "fängelsetomten". För tillfället håller Postens logistik- och pakethantering till i Odenskog och där går kontraktet med fastighetsägaren ut kommande höst.

Byggandet beräknas kunna börja våren 2014, och för att det ska kunna ske måste kommunen bygga ut gata, vatten och avlopp under vintern. Ett arbete som sedan kommer att fortsätta allt eftersom fler vill etablera sig i området.

Bland annat har danska TK Development visat intresse och reserverat ett område för en ny betongstation.

Företaget vill bygga ett köpcentrum i Odenskog där den nuvarande betongstationen står. Ett villkor för det är att TK Development ansvarar för att riva stationen och bygger en ny.

Ytterligare tre intressenter, som inte är namngivna, har varit i kontakt med Östersunds kommun om Verksmon.

Att exploatera industrigatan kommer att kosta drygt 6 miljoner kronor. Det kommer att täckas av de 11 miljoner som kommunen beräknas få in, bland annat genom att sälja tomtmark.