Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inez Kruse

Inez Kruse, född Söderback, har avlidit 81 år gammal.

Annons

Inez föddes i Ytterån som den nästa äldsta i en syskonskara på tio barn. Efter skolgången arbetade hon bland annat på Konsum i Ytterån och Näldens ullspinneri. Hon var mycket barnkär och hade även anställning som barnflicka, hon fick själv två döttrar, Desiree och Monica.

Hon flyttade från Jämtland till Örnsköldsvik där hon hade egen handarbetsaffär, därefter gick flytten till Västerås och sedan till Upplands Väsby där hon under många år hade sin anställning på Marabou chokladfabrik.

När hon träffade sin blivande make Åke så flyttade de tillsammans till Tyresö och hade även hus i Spanien där mycket tid tillbringades, speciellt efter pensioneringen.

Slutligen bosatte sig Inez och Åke i Östhammar, där hade Inez möjlighet att utöva sitt intresse för svamp och bärplockning, ett annat intresse var handarbete och vi är många som fått ta del av hennes fantastiska verk av bland annat tröjor och sängöverkast.

Trots att Inez inte bott i Jämtland på många år så gjordes en resa till länet och till Ytterån varje sommar så länge orken fanns. En bit schwarzwaldtårta på Wedemarks var alltid ett måste, annars tyckte inte Inez att hon varit till Jämtland.

Efter en svår sjukdomstid så har hon nu fått sin sista vila i Östhammar och vi är många som saknar henne.

Hennes syster Iréne