Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Influensan härjar hos motståndarna

Östersunds IK möter ett sjukdomsdrabbat motstånd i play off 2.

– Vi har haft tio man liggandes i veckan, säger Per Ljusteräng, tränare i Kallinge/Ronneby.

Ljusteräng berättar att delar av Blekingelaget däckats av influensa.

– Vi tränade för första gången i dag (läs i går) på en vecka. Alla är inte pigga, men nästan alla är tillgängliga, säger Per Ljusteräng.

– Men vi har haft märkliga skador och sjukdomar hela säsongen ... en kille firade att han vunnit en strafftävling på träningen i höstas. Då fick han ett felskär, gjorde illa knäsenan och missade flera månader. Så vi är vana.

Kallinge/Ronneby blev tvåa i södra allettan efter en stark säsong.

Kunskaperna om ÖIK visar sig vara begränsade.

– Jag vet att de har "Mackan" som tränare, värvade från Skövde nu i slutet och pressade Karlskrona hårt för två år sedan.

– Men det skiljer inte mycket mellan lagen som har kommit så här långt. Om något lag har ett lite svagare material har man en positiv trend i stället. Vi har i vilket fall en stor tilltro till vårt eget spel, säger Per Ljusteräng.

Om ÖIK behöver läsa på om motståndet finns faktiskt specialkompetens inom laget. Forwarden Joel Åkesson var med när Kallinge/Ronneby nådde kvalserien våren 2012.

– Det är faktiskt ganska många som spelar kvar sedan jag var där. Det känns lite speciellt, säger Åkesson, som följde lottningen i telefonen.

ÖIK:s nyförvärv Jesper Hultman, från Skövde, är dessutom gammal lagkamrat med motståndarnas kapten Andreas Nordfeldt från tiden i Skövde.

– De har gått bra där nere och har duktiga spelare, men det har faktiskt vi också. Jag tycker vi har bra chans, säger Joel Åkesson.