Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför alkohol- och drogtester

Sverige borde införa alkohol- och drogtester på alla arbetsplatser eftersom alkohol och droger kan förstöra för andra och en själv, men även för att de tillhör fritiden och borde förbjudas från arbetsplatser.

Det är redan förbjudet, men det borde kollas upp om någon är påverkad av dessa. Droger och alkohol gör också att man presterar mycket sämre på arbetsplatsen och då borde man inte ens vara där.

Dessutom så skulle det kännas mycket säkrare och bättre för dem som jobbar där.

En nackdel är dock att det skulle ta tid att drogtesta alla som arbetar. Speciellt på stora arbetsplatser med många anställda, men det känns ändå som att det skulle vara bra i längden.

Droger och alkohol är ju också ett väldigt stort problem i samhället, och tester på alla arbetsplatser skulle kunna minska antalet missbrukare mycket, eftersom fler av dem åker fast tack vare detta. Det skulle vara säkrare för hela samhället.

Blir det inte väldig dyrt? Jo, det kanske blir dyrt, men det är värt det om du frågar mig, för som sagt så kan detta minska antalet droger som cirkulerar i samhället drastiskt.

Oscar Görhagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel