Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför fikat som statsreligion

Det råder mycket osämja i Sverige kring just religion och kultur. Vissa är för att avskaffa både religion och religionsundervisning.

Det är debatter om var skolavslutningen ska hållas, om det är politiskt eller solidariskt rätt eller inte att öppet erkänna sin trostillhörighet eller demonstrera mot tempel och böneplatser i ens hemkommun.

Mycket av denna diskussion verkar kretsa kring religionsfrihet, och kravet att anpassa sig efter det nuvarande landets religion, seder och bruk.

Så återinför statsreligionen, och inför fikat som Sveriges statsreligion! Med Magdalena Ribbing (eller annan individ som kan representera hyfs och artighet) som överhuvud.

För fika är väl ända någonting som alla kan vara överens om?

Den har flera sammankomster varje dag, det förespråkas inte avstånd från annan tro och oavsett annan religiös tillhörighet så är man alltid välkommen på en kaffe/te och en kaka.

För på fikat får man avbryta sin hektiska vardag, man får en stund för reflektion och meditation med kollegor, vänner eller familj.

Om invånarna kan enas kring att fika är den kultur och tro som gäller i Sverige, och religionsfrihet fortsätter att gälla, då behöver det inte diskuteras om lutherskt evangeliskt kristna mot ateister mot alla andra.

Håll skolavslutningar på hembygdsgården eller på ett mysigt kafé!

Enas varje morgon för en stunds tanke kring dig själv och dina handlingar över en kanelbulle och en kopp kaffe, med dina medmänniskor.

Acceptera de andra samfunden, templen och riterna, ni har ju alla något gemensamt: fikat.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel