Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför Jönköping–Östersund i kväll: Hård konkurrens om mittfältsplatserna

Alex Dyer och Fouad Bachirou är tillbaka när ÖFK gästar Jönköpings Södra. Men vågar Graham Potter ändra i startelvan efter derbysegern senast?

Annons

Allsvenskan omgång 18/30

Jönköpings Södra IF–Östersunds FK

Stadsparksvallen, Jönköping måndag 19.00

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna

Lagen

Preliminära startelvor:

ÖFK: Aly Keita – Douglas Bergqvist, Sotirios Papagiannopoulos, Walid Atta – Stefan Karlsson, Brwa Nouri, Fouad Bachirou, Dennis Widgren – Alex Dyer, Andrew Stadler, Saman Ghoddos.

J-Södra: Damir Mehic – Tom Siwe, Joakim Karlsson, André Calisir, Viktor Rönneklev – Sergio Calatayud, Fredrik Fendrich – Dzenis Kozica, Daryl Smylie, Tommy Thelin – Pawel Cibicki.

Inför matchen:

De forna Superettankollegorna vägrar att uppträda som de nykomlingar de är. Vi har passerat halvtid i Allsvenskan 2016 och ÖFK och J-Södra ser fortsatt starka ut. Östersunds 4–0 mot "Giffarna" toppades till och med av måndagens motståndare, då J-Södra städade undan Falkenberg med 5–0. Inte konstigt då att det inte var några nya spelare som presenterades av klubbarna under sista dagen av övergångsfönstret, utan i stället kontraktsförlängningar med de båda succétränarna, Graham Potter i ÖFK och Jimmy Thelin i J-Södra.

– Noggrannhet, disciplin, ödmjukhet och ett jäkligt taktiskt kunnande tycker jag beskriver honom som tränare väldigt bra, säger J-Södras lagkapten, Tommy Thelin om brorsan Jimmy, till Jönköpings-Posten.

Säsongens första möte (10/7) vann ÖFK med 1–0 efter Alex Dyers fullträff. Samme Dyer som nu är tillbaka från avstängning och väntas ta plats i startelvan. Fouad Bachirou är även han åter tillgänglig och vi tror på startplats för mittfältsankaret. Men, utifrån de olika uppställningarna som testades på lagets sista träning före avfärd, där man matchade 9-mot-9, kan det också bli så att Curtis Edwards får behålla sin plats i laget. Missar matchen gör skadade Jamie Hopcutt samt Ken Sema, som är tillbaka på svensk mark efter OS, men inte redo för spel. Nye målvakten Hampus Nilsson är inte heller aktuell, och Hosam Aiesh har varit ett litet frågetecken under veckan med ljumskkänningar.

Hos J-Södra är det den offensiva trion Cibicki (8 mål), Thelin (5) och Smylie (4) som Östersund får se upp med. På mittfältet är Robert Gojani avstängd, vilket skulle kunna öppna för debut för nya spanjoren Calatayud. Viktor Rönneklev är ett litet frågetecken på ytterbacksplats.

Övriga matcher

GIF Sundsvall–Hammarby

Kommande ÖFK-matcher

Lördag 20/8 16.00: Östersund–Djurgården

Söndag 28/8 15.00: Häcken–Östersund

Söndag 11/9 17.30: Östersund–Helsingborg

Se också:

Aiesh om sitt lyckade inhopp vid ÖFK:s derbyseger

Efter förlängningen: Potter minns tillbaka min fru grät varje dag när vi hade flyttat hit

Bröderna Lundbäck blir lagkamrater

Per Hansson: Potters namnteckning bästa jackpotten för ÖFK

Experten hyllar ÖFK:s värvningar