Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför LF-Jämtland

LF-Jämtland

Lagen

LF

Adam Rönnqvist g 181

Erik Edin g 185

Marcus Grahn g 187

Jonathan Persson g 190

Christopher Ryan g 196

Alex Wesby f 196

Haukur Pålsson f 197

Andreas von Uthmannf 197

Tim Kearney f 200

Alexandros Sakounas f 200

Arvid Isaksson c 202

Jaraun Burrows f 203

Coach: Peter Öqvist.

Jämtland

Stefan Zivkovic g 183

Gustav Hansson g 186

Andreas Person g 190

Samuel Mukooza g 193

Tyler Peters g/f 196

Niklas Larsson g/f 199

Andreas Karlsson f 200

Jesper Eliasson f 203

Trevor Gruis f/c 208

Mattias Markusson c 216

Coach: Torbjörn Gehrke.

Kommentarer

LF: Peter Öqvists inträde som coach har gett den väntade nytändningen. Laget ser mycket bättre ut än i fjol och spelar enligt Öqvists melodi; snabbt och med bra rörelse i anfall.

Förlusten mot Uppsala (81–89) går att leva med, det viktigaste är att Öqvist är på rätt spår, att han fått in harmoni i laget. Hans förstafemma har bra balans och håller hög klass; Person, Wesby, Pålsson, Burrows och Sigkounas, med Christopher Ryan och Adam Rönnkvist som sexa och sjua från bänken.

– Peter vet vad han vill och alla nyförvärv har bidragit. Det känns tryggt. Peter har värvat stora och rörliga lagspelare. Egentiligen är alla spelare ganska stora, säger Adam Rönnkvist.

LF förlorade båda hemmamatcherna mot Jämtland i fjol och var även nära att förlora i försäsongscupen i september.

– Jämtland spelar alltid stenhårt, men jag tror att vi kommer att vinna.

Förlusten mot Uppsala smärtar fortfarande.

– Vi gav bort den eftersom vi spelade så dåligt i hela andra halvlek.

Jämtland: Den stora frågan är hur Gehrkes lag ska studsa tillbaka från 63–111 mot Uppsala.

– Exakt! Det handlar om att ge rätt rektion, menar Jämtlandscoachen.

Bakslaget mot Uppsala har påverkat laget. Delar av självsäkerheten, attackviljan och försvarsspelet har naggats i kanten.

– Ingen är mer bekymrad än vi. Vi lever med det här 24 timmar om dygnet. Vi har tvingats gå tillbaka till ruta 1, till basala övningar som vi hade för en månad sedan. Det som är positivt är att det gått väldigt snabbt att snappa upp det. Bollrörelsen, försvarsarbete, hur vi delar boll med mera.

Torbjörn Gehrke vill se att flera spelare kliver fram och visar vägen i Luleå Energi Arena.

– Jag har gjort mitt val, att bygga ett gäng av intelligenta spelare som vet hur de ska spela tillsammans. När vi hittar vårt spel kommer vi att se vilka som är naturliga matchvinnare, men just nu är det lite för tidigt. Vi behöver få tillbaka känslan vi hade i träningsturneringen i Luleå och i matchen mot Sundsvall.

En viktig aspekt är att stoppa LF från att spela sitt snabba attackspel.

– I tempo är de till och med lite snabbare än Uppsala, men har inte lika vassa skyttar. Vi vill bromsa dem och tvinga dem att spela uppställt fem-mot-fem

Skadeläget

LF: Jonatan Persson fick en lättare knäsmäll mot Uppsala, men ska kunna spela. Samir Ali är långtidsskadad och ska börja träna lätt i nästa vecka.

Jämtland: Johan Rönström stannar hemma på grund av influensa. Olle Lundqvist och Mikael Jönsson får också satsa på nästa match, hemma mot Borås.

Statistik

Poäng: 1) Pierre Hampton, Örebro 21,6, 2) James Miller, Borås och Toni Prostran, Norrköping 21.0, 4) Toni Bizaca, Södertälje 20.2, 5) James Washington, Solna 19.5.

Assists: 1) James Washington, 7.5, 2) Omar Krayem, Umeå 5.5, 3) Haukur Pålsson, LF 5.3.

Returer: 1) Joakim Kjellbom, Norrköping 14.3, 2) Germaine Jordan, Umeå 12,4, 3) Akeem Wright, Sundsvall 11.3... 10) Jesper Eliasson, Jämtland 7.6.

Övriga matcher

Torsdag: Borås-Södertälje. Fredag: Örebro-Sundsvall, Norrköping-Umeå. Lördag: Södertälje-Solna.