Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Information inför EU-val lockade få

Eleverna på Bäckedals Folkhögskolas allmänna linje bjöd in till information inför EU- valet. Förläsning, utställning och paneldebatt fanns på programmet men publiken uteblev.

– Jag tycker att hela kvällen blev lyckad förutom att det inte kom så många som inte hörde till skolan, säger Maria Brolinson, lärare på Bäckedal, som kunde räkna in ungefär tio personer som inte var elever.

Syftet med informationskvällen var att få härjedalingar att bli medvetna om hur beslut i Bryssel och Strasbourg kan påverka deras vardag.

– Valdeltagandet förväntas bli lågt, det finns många som inte ens vet att det är val, säger Brolinson och berättar att 83 folkhögskolor har engagerat sig i ett landsomfattande projekt, Medborgarna och EU med målet att öka valdeltagandet.

Informationskvällen inleddes med en föreläsning av skolans EU-ambassadör, Jenny Eriksson, sedan blev det fika och en titt på den utställning eleverna satt upp. Kvällen avslutades sedan med en paneldebatt där Tatiana Summermatter och Stefan Ericsson från näringslivskontoret samt Annette Busk, Företagarna, deltog.

– För oss blev det lärorikt. Att hålla i ett liknande arrangemang är ett bra sätt att engagera en grupp och jag tycker att eleverna har klarat det väldigt bra, säger Maria Brolinson.