Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga fria broddar från 65 i Krokoms kommun

Det blir inte några gratis broddar till pensionärer redan vid 65 års ålder i Krokoms kommun. Förslaget röstades ner vid onsdagens kommunfullmäktige.

För ett år sedan lämnade socialdemokraterna i Krokom in en motion om fria halkskydd till kommunens äldre redan vid 65 års ålder. Sedan tidigare delas fria broddar ut till kommuninvånare som fyllt 75 år.

Broddar på fötterna redan vid 65 år skulle innebära höjd livskvalité och förebygga fallolyckor och benbrott, enligt förslaget.

– Vi ser att vintrarna blir alltmer besvärliga, det är isigt, halt och det gör det svårframkomligt för många av våra äldre invånare, säger oppositionsrådet i Krokom Niklas Rhodin (S) i ett pressmeddelande.

Flera andra kommuner runt om i Sverige erbjuder redan sina 65-åringar fria halkskydd. För Krokoms del skulle förslaget med fria broddar belasta den kommunala ekonomin med uppskattningsvis 49 000 kronor.

Men det blir inga fria halkskydd från 65 års ålder i Krokoms kommun. Allianspartierna, tillsammans med miljöpartiet, röstade ner det socialdemokratiska förslaget på onsdagens kommunfullmäktige. Sverigedemokraterna avstod från att rösta i frågan.

Läs även: Gratis halkskydd - men bara i Krokom