Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga löften om sänkt skatt i Strömsund

"Kan du lova att kommunalskatten kommer att sänkas vid en S-ledd regering?", frågar Nils-Erik Sjödin politikerna i Strömsund. Nej, är svaret från V, S, RD och MP

Så här svarar Peter Frost (V), gruppledare i kommunfullmäktige, på Nils-Eriks fråga:

Även om kommunen är fri att bestämma kommunalskatten lär det knappast finnas utrymme för en sådan ens under en S+V+MP-regering! Jag tror dock och hoppas att skatteutjämningssystemet återigen reformeras och att det kan skapas en investeringsfond genom vattenkraftsavgift. Det skulle lösa många av inlandskommunernas framtidsbekymmer!"

Gudrun Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande, säger så här:

"För att kunna behålla kommunal service i hela kommunen behöver vi de skatteintäkter vi har. Vi behöver mera intäkter, inte mindre och det är därför så viktigt att människor kommer i arbete. Dessutom har skatteutjämningssystemet ändrats vilket gör att kommunen får 6 miljoner mindre i kassan. Jobbfrågan är därför den viktigaste frågan i kommande val."

Miljöpartiet lovar varken sänkning eller höjning:

"Om den kommunala servicen ska kunna bibehållas så finns inget utrymme för skattesänkningar. Vi vill däremot inte att den kommunala inkomstskatten ska höjas", skriver Greger Rönnqvist, språkrör för Miljöpartiet de gröna i Strömsund.

Till sist har även Rättvis demokrati svarat:

"Rösta på RD så skall vi göra vad som är möjligt att behålla pengarna inom kommunen", skriver partiets sekreterare Tony Olofsson.

Har du en fråga till dina lokala politiker? Ställ den här