Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga löften om snabb upprustning i Krokom

En snabb och rejäl upprustning av Krokoms centrum och en gångbro invid nya bron, det vill Alf Högström ha. Men det har politikerna svårt att lova.

På ÖP:s hemsida har Alf Högström ställt frågan: "Kan du lova att Krokoms Centrum får sig en rejäl upprustning redan till nästa år? Och varför inte bygga en gångbro på de gamla bropelarna som finns invid nya bron?". Så snabbt som Alf vill att det ska gå kan dock ingen av de svarande politikerna lova.

"En upprustning och uppfräschning ska det bli, men frågan är vad du menar med "rejäl" redan nästa år. Det är viktigt att fortsätta diskussionen om hur en helhetslösning för de olika delarna, Krokom, Krokomsporten, Hissmofors bättre kan bindas samman. I det sammanhanget bör även en gångbro diskuteras", skriver Håkan Larsson (C) partiets ordförande i Krokom.

Vänsterpartiets gruppledare, Jörgen Blom, kan inte lova allt vad Alf Högström frågar om:

"Nej, inte en rejäl upprustning, men väl en upprustning. För att göra en rejäl upprustning krävs en långsiktig plan så att vi vet vad, när och hur vi ska göra det. Det är inte gjort i ett nafs. Annars riskerar vi att bygga oss fast i ett småskaligt tänk där Krokom inte kan utvecklas. När det gäller en gångbro ligger det i linje med Vänsterpartiets tänk, men det kräver också en helhetsbild av vad invånarna vill med Krokom, Hissmofors och Dvärsätt.", skriver han.

Folkpartiet ger också ett halvt löfte:

"Arbetet med det är på gång, men i vilken takt det blir kan vi inte säga", skriver gruppledaren Jonne Danielsson (FP).

Sverigedemokraterna vill dock inte lova någon upprustning.

"Det som bör prioriteras först är genomfartsvägen genom Krokom som är under all kritik", skriver fullmäktigeledamoten Ronny Karlsson (SD)

Miljöpartiet, Moderaterna, Socialdemokraterna och Kristdemokraterna har ännu inte svarat på Alf Högströms fråga.

Har du en fråga till dina lokala politiker? Ställ den här