Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga naturfjädrar i flera av länets kommuner när det ska pyntas i påsk – "fjäderfria listan" ökar kraftigt

Varje år sammanställer organisationen Djurens rätt vilka kommuner som väljer att avstå fjädrar som kommer från fåglar när de ska pynta i offentliga miljöer. I Jämtlands län finns hälften av de åtta kommunerna med på listan.

Påsken står runt hörnet och de vanligaste fjädrarna i glada färger som används när det ska pyntas för påsken kommer från kalkoner skriver Djurens rätt i ett pressmeddelande. Att allt fler kommuner har blivit mer och mer medvetna om detta och hellre väljer andra alternativ märks i organisationens lista över vilka som använder animaliska fjädrar och vilka som hittat på något annat. Den har gått från att i fjol bestå av drygt 70 kommuner till att nu kunna presentera över 130 stycken.

– Fler och fler kommuner vill fatta djurvänliga beslut och det är fantastiskt att se den här utvecklingen från år till år, säger Moa Richter Hagert, Kommunikationsansvarig på Djurens Rätt.

Av länets kommuner finns Strömsund, Åre, Östersund och Härjedalen med på "Fjäderfria listan" som sammanställts av Djurens rätt själva.