Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga nya namn i skidskytte-landslaget

Efter en framgångsrik vinter i skidskyttespåren ser förbundskapten Staffan Eklund ingen anledning att ändra på ett vinnande koncept.
Det fanns inga nya namn i skidskyttelandslaget som presenterades på torsdagen.

Annons

Svenska skidskyttarna har lämnat en bra vinter bakom sig där Helena Jonssons seger i totala världscupen var den absoluta höjdaren tillsammans med VM-medaljerna man bärgade i Sydkorea.

avancerade till andra plats i nationsrankingen, herrarna till fjärde. Det ger oss sju startplatser i WC. Så många har vi aldrig haft förut, konstaterar Staffan Eklund.

Efter en så stark säsong ser inte förbundskapten Eklund någon anledning till att ändra något i landslagsgrupperna.

Han och tränaren Wolfgang Pichler förfogar över en väl sammansatt trupp. På herrsidan representerar Björn Ferry och Carl Johan Bergman erfarenheten, Fredrik Lindström, 19 år och debutant i fjol, ungdomen.

är Anna Carin Olofsson, OS-etta i masstart 2006, mest rutinerad och Helenas Jonsson lillasyster Jenny, 21, yngst.

– Truppen är väl mixad i fråga om ålder och meriter. Vi har en bra topp med Helena som ässet och flera ungdomar som kommer att ta kliv framåt till nästa säsong. Med sex damer ordinarie i A-laget så kommer en ur U-laget att få starta i Östersund i WC-premiären, förklarar Staffan Eklund i ett pressmeddelande.