Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga nya namn i skidskytte-landslaget

Efter en framgångsrik vinter i skidskyttespåren ser förbundskapten Staffan Eklund ingen anledning att ändra på ett vinnande koncept.
Det fanns inga nya namn i skidskyttelandslaget som presenterades på torsdagen.

Svenska skidskyttarna har lämnat en bra vinter bakom sig där Helena Jonssons seger i totala världscupen var den absoluta höjdaren tillsammans med VM-medaljerna man bärgade i Sydkorea.

avancerade till andra plats i nationsrankingen, herrarna till fjärde. Det ger oss sju startplatser i WC. Så många har vi aldrig haft förut, konstaterar Staffan Eklund.

Efter en så stark säsong ser inte förbundskapten Eklund någon anledning till att ändra något i landslagsgrupperna.

Han och tränaren Wolfgang Pichler förfogar över en väl sammansatt trupp. På herrsidan representerar Björn Ferry och Carl Johan Bergman erfarenheten, Fredrik Lindström, 19 år och debutant i fjol, ungdomen.

är Anna Carin Olofsson, OS-etta i masstart 2006, mest rutinerad och Helenas Jonsson lillasyster Jenny, 21, yngst.

– Truppen är väl mixad i fråga om ålder och meriter. Vi har en bra topp med Helena som ässet och flera ungdomar som kommer att ta kliv framåt till nästa säsong. Med sex damer ordinarie i A-laget så kommer en ur U-laget att få starta i Östersund i WC-premiären, förklarar Staffan Eklund i ett pressmeddelande.