Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga överlevare i flygkrasch i Nepal

Alla 23 personer ombord omkom när ett passagerarflygplan kraschade i västra Nepal. Det är oklart vad som orsakade olyckan i det bergiga och otillgängligt området.
(TT)

Annons

Flygplanet var på väg till Jomsom i Myagdi-distriktet när det förlorade kontakten med kontrolltornet åtta minuter efter att det lyft från näraliggande Pokhara under onsdagsmorgonen.

Snart kom det in rapporter om att lokalbor hört en hög explosion i närheten av byn Rupshe och en sökinsats inleddes. När myndigheterna nådde nedslagsplatsen kunde man konstatera att planet totalförstörts i kraschen och att kroppar låg utspridda runt om vraket.

– Det har gått i bitar. Det finns inga överlevande, säger Bishwaraj Khadka vid polisen i Myagdi, till nyhetsbyrån Reuters.

Förutom besättningen fanns 20 passagerare ombord, varav en från Kina och en från Kuwait, enligt flygbolaget Tara Air. Två av passagerarna var barn, skriver nyhetsbyrån AFP.

Enligt ett uttalande som publicerats på flygbolagets hemsida var väderförhållandena goda när planet lyfte, men myndigheterna uppger att dimman legat tät kring Jomsom.

Orten används ofta som utgångspunkt för vandringar i det bergiga Mustangområdet, som är populärt bland utländska turister. I området finns också ett tempel som ofta besöks av hinduiska pilgrimer.