Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga pengar till förbifart Brunflo

Trafikverket har räknat fel på 22 miljarder kronor i den nationella transportplanen och därför har den planerade satsningen på förbifart Brunflo strukits från listan.

Robert Uitto (S), ordförande i Regionförbundet Jämtlands län, och Thomas Hägg (S), ordförande i beredningen för infrastruktur och kommunikationer i regionförbundet, uttrycker skarp kritik i ett pressmeddelande.

– Det är inte första gången som Jämtlands län blir blåst på stora infrastrukturinvesteringar. Det måste bli ett slut på detta. Vi kräver att förbifart Brunflo byggs i enlighet med den plan som nyss tagits, säger Robert Uitto.

Jämtlands län får knappt 2 procent av resurserna i den kommande planen för satsningar på infrastruktur i landet och i den nationella transportplanen har ett stort projekt funnits med i länet – förbifart Brunflo. Det handlar om en ny sträckning av E 14 mellan Lockne och Optand, som skulle byggas under perioden 2017-2019 till en beräknad kostnad av 150 miljoner kronor.

Men på grund av Trafikverkets felaktiga kostnadsberäkningar stryks förbifart Brunflo från planen.

Socialdemokraterna i regionförbundet protesterar mot hanteringen. Thomas Hägg betecknar det som skamligt att den största utlovade investeringen tas bort i ett län som har stora behov av vägförbättringar.

– Vi har formulerat ett brev direkt till Trafikverkets ledning med våra tydliga krav kring detta, säger han i pressmeddelandet.

Läs mer om förbifart Brunflo här:

Trafikverket hoppas spara tid och miljö

Förbifart Brunflo väckte heta känslor

Ja till förbifart vid Brunflo

"Utan vägar blir det ingen handel"