Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga pengar till förbifart Brunflo

Trafikverket har räknat fel på 22 miljarder kronor i den nationella transportplanen och därför har den planerade satsningen på förbifart Brunflo strukits från listan.

Annons

Robert Uitto (S), ordförande i Regionförbundet Jämtlands län, och Thomas Hägg (S), ordförande i beredningen för infrastruktur och kommunikationer i regionförbundet, uttrycker skarp kritik i ett pressmeddelande.

– Det är inte första gången som Jämtlands län blir blåst på stora infrastrukturinvesteringar. Det måste bli ett slut på detta. Vi kräver att förbifart Brunflo byggs i enlighet med den plan som nyss tagits, säger Robert Uitto.

Jämtlands län får knappt 2 procent av resurserna i den kommande planen för satsningar på infrastruktur i landet och i den nationella transportplanen har ett stort projekt funnits med i länet – förbifart Brunflo. Det handlar om en ny sträckning av E 14 mellan Lockne och Optand, som skulle byggas under perioden 2017-2019 till en beräknad kostnad av 150 miljoner kronor.

Men på grund av Trafikverkets felaktiga kostnadsberäkningar stryks förbifart Brunflo från planen.

Socialdemokraterna i regionförbundet protesterar mot hanteringen. Thomas Hägg betecknar det som skamligt att den största utlovade investeringen tas bort i ett län som har stora behov av vägförbättringar.

– Vi har formulerat ett brev direkt till Trafikverkets ledning med våra tydliga krav kring detta, säger han i pressmeddelandet.

Läs mer om förbifart Brunflo här:

Trafikverket hoppas spara tid och miljö

Förbifart Brunflo väckte heta känslor

Ja till förbifart vid Brunflo

"Utan vägar blir det ingen handel"