Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga personskador när buss åkte i diket

En buss körde i diket mellan Hede och Hedeviken på måndagseftermiddagen. I bussen fanns endast två personer och båda klarade sig utan skador.

En buss gick i diket vid tvåtiden på måndagseftermiddagen. Olyckan inträffade på riksväg 84 mellan Hede och Hedeviken.

– Jag höll ut för långt och det skar, berättar chauffören.

– Plogkäpparna måste stå rejält fel för det bar inte alls ute i kanten.

Nu klarade sig föraren och hans passagerare oskadda. Det gjorde även de som mötte bussen då den kom dundrande längs dikeskanten.

– Det var några nervösa sekunder. Jag hade inte haft en chans mer än att styra ner i diket om den kommit upp på vägen igen, berättar Niclas Schwartz som mötte olycksbussen.

– Jag såg när det skar och sedan körde den ganska lång sträcka precis i kanten och jag hann bli rädd att den skulle komma upp igen men lyckligtvis gled den ner i diket, berättar Schwartz som körde en av tre bilar som mötte bussen precis vid olycksögonblicket.

Niclas Schwartz och de andra som mötte bussen stannade och kunde konstatera att samtliga klarat olyckan utan skador men med hjärtat i halsgropen.