Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga problem när Vintage Trouble nådde scenen

 
Storsjöyran 2016
Visa alla artiklar

Trots försening visade sig Östersund och Storsjöyranfrån sin bästa sida under Vintage Troubles konsert i Badhusparken. Vilket samspel mellan band och publik!

Det är långt från annersia Atlanten till Östersund. Så pass långt att Vintage trouble var drygt 15 minuter sena upp på scenen. Publiken hann bli otålig. En spontan vulkan klappades igång. Vi stampade med fötterna och somliga rökte ännu en cigarett. Men så ekade tillslut Yrans kanske bästa presentation ut i högtalarna till tonerna av "Hound dog" och frontfiguren Ty Taylor hälsar oss välkomna till partyt.

Publiken som sannerligen är på go' sia (på gott humör för den oinvigde) förlät förseningen direkt och var inte sena med att börja sjunga med i låtarna och klappa händerna. "Blues hand me down" fick det direkt att spritta i kroppen hos samtliga inblandade. Energin hos bandet var enormt smittande och det bjöds på många akrobatiska konster från sångaren.

Trots att Vintage trouble gissningsvis är en ny bekantskap för många i publiken så var allsången stark under hela konserten. Något som Ty Taylor påpekade och uppskattade då sången höll i sig långt efter att låtarna var slut. Ja till och med när de spelade nya låtar som de inte spelat så frekvent än.

Vintage Trouble har faktiskt stått som förband till både The Rolling Stones, AC/DC och Lenny Kravitz, trots bandets ringa ålder då de startade så sent som 2010. Något som skvallrar om musikernas talanger. Ty Taylor på sång, Nalle Colt (som är född i Malmö) på gitarr, Rick Barrio Dill på bas och Richard Danielson på trummor. Alla med halsar av guld men där Taylor såklart står ut med sitt enorma röstomfång.

Gillar man någon typ av rock, blues eller soul ... Eller vad tusan, om du gillar musik överhuvudtaget så gillar du Vintage trouble. Under ett tillfälle lyckades Ty Taylor nästla sig längst bak i publikhavet och alla åskådare följde troget efter. Vägen tillbaka för Taylor blev betydligt enklare då han fick lift av publiken tillbaka.

Publiken gjorde verkligen allt för att välkomna Vintage Trouble till Storsjöyran och gjorde allt de bad om. Till exempel när samtliga åskådare satte sig på huk för att "get down with it" enligt instruktion. Det är bäst att göra som amerikanarna säger nu när de är på besök. Känslan ska ju finnas på marken. Vilket tyvärr tappades bort under de lugnare partierna.

"Run like the river" bjöd på ännu ett snyggt samspel mellan bandet och publiken som båda hade sjungit upp ordentligt. Östersundarna visade sig ha fantastiska sångkunskaper och taktkänsla. Musiken, som är onekbart sexig, fick nog alla att känna sig heta av att bara stå på plats. Jag säger som Jämtlands president en gång ska ha sagt: "Gå ut i natten och föröka er. Världen behöver fler som er."

Betyg: 4