Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga spår efter gärningsmannen

Polisen har fortfarande inga spår efter den som sköt en man i 50-årsåldern i centrala Strömsund.

Enligt en internationell nyhetssida på nätet rör det sig om ett attentat mot en känd religiös ledare och regimkritiker från ett centralasiatiskt land.

Händelsen inträffade vid 13-tiden på onsdagen i bostadsområdet Tingvalla i centrala Strömsund. Enligt uppgift hörde några barn skottlossningen och hittade mannen svårt blödande i en trappuppgång till ett hyreshus. Strax efteråt kom ett par anställda från hemtjänsten också till undsättning.

Ambulans och polis larmades och mannen fördes till sjukhuset i Östersund där man konstaterade att skadorna var livshotande.

Skjutvapnet påträffades i närheten av hyreshuset. Enligt polisen var det ett "pistolliknande" vapen.

Hyreshuset spärrades av och tekniker gjorde en brottsplatsundersökning. Senare genomförde polisen dörrknackning i området.

Enligt en engelskspråkig hemsida på nätet är den skjutne mannen en känd regimkritiker från ett centralasiatiskt land. Mannen ska ha fått flyktingstatus i Sverige av FN efter att ha varit på flykt i många år, enligt hemsidan.

Åklagaren beslöt omedelbart att inleda en förundersökning med brottsrubriceringen försök till mord.

Polisen är förtegna om vad de vet om detaljerna kring mordförsöket. Polisen vädjade om hjälp från allmänheten med tips och iakttagelser.

Alla som hört eller sett något ovanligt som kan ha samband med brottet ombeds ringa polisens tipstelefon, 072-530 85 01.