Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga storvinster i sjukvården här

Ann-Marie Johanssons (S) glädjeskutt över att hon nu ser möjligheter att hindra all konkurrens är minst sagt oroväckande. Hon behöver stöd av lagstiftning för att stärka sin makt över hälso- och sjukvården, och det sker på bekostnad av medborgarnas önskemål och behov.

I vårt län har inte några multinationella investmentbolag skördat stora vinster i hälso- och sjukvården. Hon överför de missförhållanden som finns på annat håll till Jämtlands län.

En stark ledning stimulerar alternativ och utövar ledarskapet genom kontinuerlig uppföljning och utvärdering. En svag ledning applåderar konkurrensbegränsande åtgärder som underlättar den egna maktfullkomligheten.

Nuvarande situation beträffande den öppna vården i Jämtlands län (Brunflo är ett skräckexempel) visar en total inkompetens hos den nuvarande politiska ledningen, som för övrigt helt tappat greppet över ekonomin.

Det finns ytterligare en aspekt på de effekter som Ann-Marie Johanssons uttalanden kan medföra. Landstinget – nu regionen – har ett samhällsansvar även för den ekonomiska utvecklingen.

Länets näringsliv saknar ofta utvecklingskapital och de synsätt som regionens politiska ledning visar kommer även att begränsa intresset utifrån att satsa på företagsamhet i Jämtland/Härjedalen.

Jag hoppas att det finns omdömesgilla rådgivare i de styrande partierna (S, MP, V), som kan hindra en utveckling i Ann-Marie Johanssons anda.

Nils Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel