Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga svar om Bräckes framtid

Botten är nådd när Bräcke kommun nu är rankad som Sveriges sämsta kommun att bo i. Frågan är vilka planer som finns för Bräckes framtid?

För att få reda på detta gick jag 10 april in på Bräcke kommuns hemsida. Jag hittade rubriken ”Projekt och Utveckling” men hittade ingenting om framtidsplaner.

Däremot hittade jag en kontaktperson och ringde honom men där blev det inget svar. Jag ringde då kommunens växel och bad att bli kopplad till den som visste något om utvecklingsplaner.

Växeln kopplade mig då till samma person och inget svar nu heller. Växeln kopplade mig sedan till ytterligare en och där blev det inget svar. Växeln kopplade mig därefter till en person som hade telefonsvarare, så där blev det inget svar.

Växeln kopplade efter det till ytterligare en och det var ingen som svarade där heller. Växeln talade om att ingen av dessa hade meddelat någon frånvaro.

Jag bad då att bli kopplad till det socialdemokratiska kommunalrådet Draxten och han svarade: ”Vi har ingen framtagen plan eller strategisk plan för utveckling av Bräcke kommun.”

ÖP skrev 3 december 2011 att i Bräcke är ledarna för både majoritet och opposition överens om att en öppen politisk debatt missgynnar kommunens befolkning samt att tjänstemän är mycket kritiska till kommunens tystnadskultur men vågar inte kritisera den offentligt av rädsla för konsekvenser, i form av social utfrysning. Det påminner om diktaturstater samt att medborgarna ska tiga.

Lokalt engagemang och öppen debatt är viktigt för att utveckla Bräcke. Bräcke kan med sin bristande demokrati jämföras med utvecklingsländer.

Det som behövs är en demokratisk process, en ny politisk ledning och ett utvecklingsprojekt med nytänkande.

Bräckegrabb som vågar tycka till

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel