Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga tecken på epidemi

Den senaste tiden har rapporter kommit om patienter på Östersunds sjukhus som drabbats av diarré på grund av tarmbakterien Clostridium difficile. Men det rör sig troligen inte om en epidemi.

På fredagen kom svar på de första proverna som skickades på analys och de visar att det förekommer flera olika stammar av bakterien. "Det pekar på att det troligtvis inte handlar om en epidemi, hade det gjort det så hade samma stam återfunnits i proverna", skriver Jämtlands läns landsting på jll.se.

Smittskyddsläkaren Micael Widerström påpekar att det rör sig om ett litet underlag och att det därför inte går att vara helt säker. Av den anledningen kommer sjukhuset även fortsättningsvis att jobba med ökad provtagning. Dessutom kommer de extra strikta städ- och hygienrutinerna som införts att gälla även en tid framöver.