Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingeborg Larsson

Vår kära mor, Ingeborg Bojan Larsson har avlidit i en ålder av 89 år.

Mor föddes som nummer fyra i en barnaskara av nio. Föräldrarna Otto och Emma Johansson var ett strävsamt par och småbrukare i Norderåsen. Det gick i arv till mor, som var väldigt flitig, händig och pedantisk.

Mor älskade att dansa och det var så hon träffade vår far Ingvar. 1946 föddes sonen Thord och inom tiden av fem och ett halvt år föddes även barnen Sonia, Ulla, Maith och Kenth. Vi har alltid beundrat mor som på bästa sätt fostrat, tröstat och alltid funnits vid vår sida. Vi barn hade lyckan att få växa upp i ett tryggt och omvårdande hem.

I maj 1954 drabbades familjen av en brand där hela fastigheten ödelades. Vi hade då förlorat allt, fars företag och vårt boende. Familjen kunde under sommaren flytta in på mormor och morfars fäbodvall i Norderåsen. Där upplevde vi fäbodlivet med kor, mjölkning, ystning med mera. Under hösten 1954 flyttade vi till Trångsviken och bodde under väldigt enkla förhållanden. Efter några år köpte de ett hus mitt i byn som totalrenoverades. Allt var inrett och planerat in i minsta detalj både ute och inne. 1975 köpte de sitt fiskeparadis på Lermon, Gäddede.

Där hade hon anställning vid posten och senare fram till pensionen vid hemtjänsten. Efter pensionen var hon aktiv i Gäddedes PRO-förening. Hon var med i festkommittén och deltog i PRO-danserna så länge hennes knän orkade. Hon var mycket generös och omtänksam. Så länge hon bodde i Gäddede besökte hon ofta äldreboenden för att bjuda på fika med sitt goda hembakade bröd.

Fiske var ett annat stort intresse. Vi kan alla minnas den bild då mor sitter på isen och pimplar. Brunbränd, fin, skinande glad och berättande historier satt hon med det ryckande spöet. Hon fick alltid upp de största och finaste fiskarna.

2009 flyttade mor till Frösön. Hon var så glad och stolt över att vara med i starten av yngsta dotterns butik som uppkallats efter föräldrarna Otto och Emma. Hon följde butikens utveckling med stort intresse. Fram till för ungefär ett år sedan bakade hon allt bröd till butikens alla evenemang. Väldigt uppskattat bland kunderna och många recept har skrivits.

När hon inte haft orken att delta på aktiviteter har hon gärna suttit i sin vinröda skinnfåtölj och följt sporten på TV, virkat och stickat. Vi är många som fått glädjas åt de fina hantverksgåvorna.

Hennes omsorg av barn, barnbarn och barnbarnsbarn har alltid varit sagolikt fin. Alla som kände mor eller kom i kontakt med henne vittnar om en god och trivsam vän som man i alla lägen kunde lita på. Mor blev allt svagare men hennes minne med namn, händelser, datum följde henne in till den sista vilan.

Vi är så glada och tacksamma över allt gott mor gett oss alla. Vår övertygelse är att hon finns som en liten ängel på ett moln, tittar ner och blinkar som en liten lysande stjärna.

Barnen