Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen Ahmed i viktigt genrep

Ammar Ahmed är skadad. ÖFK:s dynamiske mittfältare har problem med ett knä. Till veckan genomgår han en magnetröntgen.

Det var i en match för några veckor sedan som Ammar Ahmed fick en rejäl smäll. Inget märktes då och inte heller i ett par senare matcher. Han har både kunnat träna och matcha vidare. Men lite senare började knät göra ont.

– Vi tror inte att han är allvarligt skadad, men Ammar ska magnetröntgas för säkerhets skull, säger ÖFK:s kanslichef Lars Landin.

Mittfältarens medicinska status är alltså svårbedömd för dagen. Skulle hans ena knä vara allvarligare skadad råder dock ingen tvekan om att ÖFK försvagas avsevärt – Ahmed var en av lagets mest tongivande spelare under 2013. Samuel Mensah utsågs till föreningens främste ifjol, men bakom honom aspirerade Ammar Ahmed på samma utmärkelse.

Skadeläget i övrigt i ÖFK ser ut som följer:

Bobo Sollander: Har problem med ett knä. Samma knä som opererades i höstas. Tränar rehabilitering.

Robert Hammarstedt: Även Robert har problem med ett knä. Han var nyligen på operation i Stockholm. Nu väntar fortsatt rehabiliteringsträning.

Taylor Morgan: Slet av en hälsena i slutet av februari. Operationen gick bra och rehabiliteringen går enligt plan.

– Vi kommer heller inte att ha med Moon eller Aly Keita. Moon behöver mer tid för att hitta tempot och Aly är avstängd de första matcherna, berättar Graham Potter inför lördagens genrep hemma mot Dalkurd.

Med tanke på att ÖFK har ett tiotal nya spelare i truppen lär det ta ytterligare en tid innan allt är ihopkittat.

– Ja, du kan ha rätt i det. Därför är det viktigt att den här lärningsprocessen kan få fortsätta, att vi skaffar oss mer information om gruppen. Matchen mot Dalkurd blir mycket intressant. De var tvåa i fjol i en mycket bra division 1 norra så det blir ett riktigt test för oss.