Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen badminton – golvet för farligt

Det ser ut att vara sluttränat för badmintonklubben i Lugnvik. Skaderisken har ökat.

– Det är för farligt nu, säger tränaren Tobias Eriksson.

Annons

Allt handlar om golvet. För blotta ögat ser golvet i gymnastikhallen ut att vara slitet och fläckigt. Skarvarna har släppt och det ser helt enkelt ut att vara gammalt.

Men det är inte det värsta, enligt Tobias Eriksson. Det är att golvet inte längre skuras med en skurmaskin. Det våttorkas. Då lägger sig en hal hinna över golvet, och det är den som lett till att han slutat träna den mest avancerade gruppen så hårt som den behöver för att utvecklas.

– Och vi förlorar motionärer ur klubben som har slitit sönder sina knän, säger han.

De förändrade städrutinerna började märkas för tre år sedan enligt klubben. De senaste 1,5 åren har Tobias Eriksson avstått från att träna sina mest avancerade spelare som han vill. Nu tvingas klubben ta nästa steg; att söka sig från Lugnvik.

– Det är synd för vi är den enda Lugnviksbaserade klubben som finns, säger han.

Totalt 80 aktiva spelar badminton. En av badminton-föräldrarna, Sven Landin, berättar att han tagit kontakt med Östersunds kommun och fått svaret att det är antingen rektorn på skolan eller Riksbyggen som äger hallen, som ansvarar för städningen.

– Men vi betalar ju hyra till Östersunds kommun, säger Sven.

Dessutom har Tobias Eriksson bett att klubben själv ska få använda skurmaskin, men ett besked är att den är trasig, det andra att klubben inte får använda maskinen.

Så hur är det? Varför maskinskuras inte golven som de ska och varför ser det överhuvud taget så skräpigt ut i Lugnviks gymnastiksal på kvällsträningen?

Janis Vikanidis är städledare. Han svarar att skurmaskinen inte alls är trasig och att städrutinerna inte alls har förändrats. Samma typ av klagomål har han hört i 15 år.

– Det är skolan som betalar oss för att städa och när lokalen hyrs ut på kvällarna är det normalt att klubbarna de ska städa själva. Men jag har själv spelat innebandy och vet att man sällan städar efter sig. Tanken är att det ska vara billigt att hyra en lokal men städning ingår inte i priset. Sedan är det Riksbyggen som äger fastigheten och det har talats om byte av golv.