Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen bekräftelse från åklagaren om gripandet

Åklagaren vid internationella åklagarkammaren, Krister Pettersson, varken bekräftar eller dementerar att den man som misstänks för mordförsöket på imamen i Strömsund är gripen.

I förra veckan kom uppgifter i pressen på att den misstänkte lönnmördaren var gripen i Ryssland. Han fångades av tv-kameror förra vintern på sin färd norrut genom Sverige och hans mobilsamtal spårades. Dessa bevis ingick i den rättegång som hölls i Östersund mot ett uzbekiskt par som misstänktes ha varit hans medarbetare.

Paret frikändes och enligt tingsrättens dom saknas bevis för att den misstänkte ryssen är samma person som höll i det vapen som allvarligt skadade imamen Obidkhon Nazarov.

Men enligt Kvällsposten ska mannen nu ha använt samma mobil i Ryssland som under resan i Sverige när han var här på det som åklagaren menar var ett morduppdrag.

Det är Säpo som fortsatt att spana på mannen i Ryssland och nu påstås han alltså vara gripen tack vare den ryska säkerhetstjänsten FSB. Allt enligt Kvällsposten.

– Jag varken bekräftar eller dementerar, säger åklagaren Krister Pettersson.

Först om en utlämning sker kan också ett gripande bekräftas, enligt åklagaren.