Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ingen chans i världen att Arthur haft en ägare"

Nu har historien om hunden Arthur tagit en ny vändning . I dag har en man i Ecuador gått ut i media och påstår sig vara hundens rätta ägare. Han vill ha ersättning för att köpa en ny hund.
– Det finns ingen chans i världen att Arthur har haft en ägare – och har någon tagit hand om honom ska denna person inte ha någon hund, säger Mikael Lindnord.

När Mikael Lindnord först träffade Arthur var han svårt skadad och misshandlad.

– Han hade sår på ryggen som var fem centimeter djupa och fulla med skalbaggar. Det rann var från såren som luktade vidrigt.

– Det var inga skador som uppkommer från taggtråd eller liknande. Det krävs en enorm styrka för att åstadkomma så djupa sår i ett djur, säger Mikael Lindnord.

På Facebook har flera hundra personer kommenterar uppgifterna om den påstådda ägaren och Mikael Lindnord har fått ta hjälp av flera personer för att kolla hans flöde på Facebook. Han senaste inlägg har i skrivandets stund fått 647 kommentarer. 

Den senaste tiden har Mikael Lindnord fått mejl från fyra personer som påstår att Arthur tillhör dem.

– Det är fascineranden att någon över huvud taget hör av sig när man vet hur misshandlad Arthur var. Vem kan stå bakom detta?

En av de fyra är extra tydlig med att han är ägare till Arthur och han har även gått ut i media i både Sverige och Ecuador.

– Om han har haft hand om Arthur är det riktigt grisigt att man kan misshanda sin hund så över gränsen.

– Vi har bilder på hur illa skadad Arthur var som vi inte har publicerat då de är så vidriga. Men om detta fortsätter går vi ut med dem så att folk ser hur illa ställt det var med Arthur.

Enligt mannen i Ecuador har Arthur tagits till en veterinär för tillsyn.

– Det finns ingen möjlighet att någon kan ha kollat upp Arthurs sår och om någon har gjort det så har denna person gjort ett extremt dålig jobb.

Nu har det startat ett upprop som vill att mannen ska straffas för djurplågeri och enligt Mikael Lindnord är det många som är hotfulla mot mannen.

– Jag är orolig för att någon ska ha ihjäl honom. Jag har försökt att skriva på Facebook att folk ska ta det lugnt. Våld löser ingenting.

Han säger själv att han aldrig har haft som mening att uppröra någon i Ecuador.

– Vi agerade bara från våra hjärtan och vi hoppas få till en attitydförändring i Ecuador kring de så kallade "stray dogs". De har det egentligen ganska bra men det stora problemet är människorna som slår hundarna.

Mannen i Ecuador säger sig inte vilja ha tillbaka Arthur men däremot vill han ha ersättning så att han kan köpa en ny hund.

– Det kan han fetglömma, säger Mikael Lindnord.

Läs även: Arthur - the whole story på allehanda.se