Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen femmil för Olsson

Det blir ingen start för förkylde Johan Olsson i Holmenkollens klassiska femmil i helgen.

Därmed lär längdskidåkaren ha kört sig sista världscuptävling eftersom bara de 50 bästa får tävla i avslutningen i Falun.(TT)

Det blir ingen start för förkylde Johan Olsson i Holmenkollens klassiska femmil i helgen. Därmed lär längdskidåkaren ha kört sin sista världscuptävling eftersom bara det 50 bästa i världscupen får tävla i avslutningen i Falun nästa helg.

Olsson är just nu 71:a i cupen och har sagt att det här är han sista säsong.
En spännande start på femmilen gör i stället Emil Jönsson som vill testa klassikern och eventuellt ta några världscuppoäng, han är just nu 57:a.

Men redan på onsdagen är det sprint i Drammen. Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson är åter med i laget efter att ha missat tävlingarna i Lahtis på grund av förkylning.

"Bland herrarna har vi Teodor Peterson, Emil Jönsson och Calle Halfvarsson som vassa spjutspetar", säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Sverige ställer upp med sex damer och sju herrar i Drammen. Till Holmenkollen har Rikard Grip tagit ut fem damer och sex herrar.

"Vi kommer att ta ut ytterligare en dam efter Drammen-sprinten. Vi vill avvakta resultaten där för att spela rätt kort i kampen om topp 50-platser i den totala världscupen, alltså de som får åka för-VM under världscupfinalen i Falun".