Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen gripen för explosion i Malmö

Malmöpolisen har ännu inte gjort några gripanden efter att någon placerat en sprängladdning, som exploderade strax före midnatt, vid Rättscentrum.

Inget hot var enligt polisen riktat mot Rättscentrum där rättsvårdande myndigheter håller till och där rättegångar vanligen hålls.

– Men det lär inte bli mycket med det i dag, säger Skånepolisens pressinformatör Mikael Lind.

Detonationen orsakade stora materiella skador på entrén och fasaden på byggnaden. Dessutom gjorde tryckvågen att fönster krossades på fastigheter i närheten. Ingen människa skadades allvarligt.

– Men någon person har fått lindriga skärskador när en ruta tryckts in av tryckvågen, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisen.

Polisen knackade under natten dörr i närheten för att inventera skadorna och leta eventuella vittnen.

– Det finns vittnesuppgifter om att någon varit framme vid fastigheten och sedan sprungit därifrån strax före detonationen, säger Stephan Söderholm.

Polisens yttre befäl Fredrik Svensson säger till sydsvenskan.se att polisen strax före detonationen fick larmsamtal från ett vittne om att någon lämnat ett misstänkt föremål utanför tingsrättens säkerhetssal.

Explosionen hördes över stora delar av Malmö och många oroliga ringde larmnumret 112.

– Jag hörde fönsterrutor som krossades och drog upp persiennerna. Då såg jag att vårt sovrumsfönster var krossat. En tavla hade ramlat ner från väggen, berättar en kvinna för Kvällsposten på nätet.

Kvinnan bor i huset intill tingsrätten. Hon och hennes sambo låg och sov när sprängladdningen detonerade.

Rättscentrum utsattes för en sprängning även natten mot den 3 februari i år. Explosionen orsakade materiella skador på fasaden vid entrén till tingsrätten.

Malmöregionen har drabbats av ovanligt många sprängdåd i år. Förutom Rättscentrum har bland annat bilar och restauranger utsatts.