Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen hade protesterat om Sirius vunnit

Drömmen lever fortsatt. Det är den glada slutsatsen efter 1-1 mot Sirius inför 5 613 personer på Jämtkraft Arena. ÖFK är med i kampen om en plats till fotbollsallsvenskan.

Det viktigaste blev till slut att inte förlora. För ingen hade protesterat om Sirius faktiskt vunnit. ÖFK körde fast under hela första halvlek. Ja ända fram till halvtimmen kvar var matchbilden densamma: Trångt på Sirius planhalva. Mycket bollinnehav från ÖFK, men Sirius omställningar var otäckt vassa.

Alexis Mendiola vände matchen. Inte bokstavligt, men väl psykologiskt, både för honom själv och ÖFK. Mexikanens intåg i matchminut 64 innebar en total scenförändring. Han fann vägar i djupled för hemmaforwards som ingen gjort i första halvlek.

Mendiola var inte inblandad i kvitteringen, men bara hans närvaro på plan med plirande ögon, ett spelsinne á la Zlatan och äntligen i normalt matchtempo igen, fick i gång ÖFK. Samtidigt mattades Sirius och Mendiola fick det utrymme han behövde.

Nu var det förstås inte en mans verk att ÖFK lyckades vända ett hotande nederlag till kryss med mersmak. Men Mendiola lyfte laget och när Dennis Widgren smaskade in sitt inlägg till Jamie Hopcutt i 71:a minuten som gav 1-1, ja då fick äntligen publiken jubla.

Kryss på hemmaplan framkallar normalt ingen ovationsartad glädje, men ÖFK ska vara nöjda. Det här hade kunnat sluta illa. För visserligen hade Modou Barrow en jättechans till 1-0 redan i åttonde minuten, men Sirius fick 0-1 och nästan 0-2 före paus, vilket sannolikt hade betytt godnatt.

Nu reste sig hemmalaget och drömmen om fotbollsallsvenskan lever fortsatt. För det skiljer bara två poäng till Hammarby och tänk vilken fight det kan bli på Tele 2 Arena på söders höjder i oktober...

Att över 5 600 personer kommer till Jämtkraft Arena för en sådan här match vittnar om många positiva saker: Dels finns ett massivt fotbollsintresse i Jämtland. Och dels börjar nu en riktig kultur breda ut sig. Folk vill se bra fotboll och det är precis vad som bjuds, även om Sirius höll på att utmanövrera maskineriet denna afton.

Fast i ärlighetens namn måste vi också erkänna: ÖFK mötte ett tungt och spelskickligt lag där de taktiska dispositionerna i första halvlek gick i Sirius-tränaren Kim Bergstrands favör.

Graham Potter jämnade ut schacktänkandet efter paus och båda lagen är nog nöjda med varsin pinne.

Till sist den mindre glada slutsatsen: Modou Barrow lämnar nu Östersund för proffsliv i Wales. Det är honom väl unt, men saknaden efter honom blir stor.

Ingen är oersättlig, men i Barrows fall blir det tomt, tomt där längst fram, så är det bara.