Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen höjning av skatten 2015

Oförändrad kommunalskatt nästa år. Det var en av de saker de rådde full enighet om när Krokoms kommunpolitiker debatterade och beslutade om budgeten för 2015.

Det fattades dock inte slutgiltiga budgetbeslut vid tisdagens sammanträde i Trångsvikens bygdegård.

I och med att det är valår i år så kommer den nya kommunfullmäktigeförsamlingen att på nytt fatta beslut om budget 2015 och plan för 2016 och 2017. Det sker vid dess första sammanträde, 5 november.

Det var två förslag som stod mot varandra. Den styrande alliansen av C, M, FP, KD och MP vann omröstningen med 24 – 21 mot oppositionspartierna S och V:s förslag.

Ekonomin ska enligt alliansbudgeten ge ett överskott på 10,9 miljoner kronor jämfört med oppositionsförslaget som landade i plus 12,5 miljoner.

Kommunstyrelsens ordförande Maria Söderberg (C) hävdar att S och V bygger sitt överskott delvis på osäkra antaganden, bland annat att befolkningen ökar så mycket att det ger ytterligare en miljon kronor i skatteutjämning.

Oppositionens Rolf Lilja (S) hävdar å den andra sidan bland annat att planerna på en ny aktivitetshall i Änge kan gå i stöpet eftersom majoritetens finansiering bygger på 15 miljoner kronor i näringslivssatsningar, av totalt 24 miljoner.