Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen konkursbegäran mot Nevs

Nevs klarade sig undan en konkursförhandling den här gången. Men läget är allvarligt för biltillverkaren i Trollhättan, menar bilanalytiker.

På onsdagseftermiddagen drog Labotest tillbaka den konkursbegäran som i tisdags lämnades in till Vänersborgs tingsrätt. Vd:n Håkan Bodin var oanträffbar på onsdagen, men sade tidigare till TT:

– Jag kunde aldrig drömma om att det skulle bli sån stor grej av det här.

Företaget har fordringar på 150 000 kronor för servicearbeten och det var dess inkassobolag Svensk Direktinkasso som tog ärendet vidare till Vänersborgs tingsrätt.

Labotests vd Håkan Bodin säger att Nevs nu informerat om diskussionerna med tilltänkta samarbetspartners och investerare. Det har uppenbarligen fått honom att tänka om.

Nevs förhandlar just nu med parter i Kina och Indien om en långsiktig finansieringslösning. Under tiden står fordringsägare och knackar på dörren – företaget har skulder på 50 miljoner kronor.

– Jag är mycket bekymrad och mycket oroad för situationen just nu, säger Matts Carlsson, bilanalytiker i Göteborg.

Matts Carlsson tror att finansiärerna har ett seriöst intresse av Nevs. Men tiden är på väg att rinna ut.

– Det är verkligen i elfte timmen.