Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen kunde hota Biathlon Östersund i herrstaffetten – I 21 vassast på damsidan

Ett stabilt stafettguld för Biathlon Östersund.
– Problemet med oss är ju att vi har lite svårt att få ner prickarna ibland, log startman-nen Magnus Jonsson efteråt.

Att det kan svänga rejält i skyttet för Jonsson och hans två klubbkompisar Mattias Nilsson och Jörgen Brink, inte minst i det stående, är ingen hemlighet. Men när den detaljen fungerar så blir trion ett vinnande team då man plussar på med extra bra driv under skidorna.

– Totalt blev det lite för många extraskott för att vi ska vara riktigt nöjda, menade Mattias och fick medhåll av Jörgen och Magnus.

säsongen så ska vi ju vinna det här och när Ekshärad som lag inte kom upp i riktigt normal standard så blev det ganska enkelt till slut, inflikade Jörgen.

Anundsjö med framtidslöftet Fredrik Lindström sprattlade emot bra på startsträckan. Lindström ordnade 31 sekunders försprång för sitt lag ut på mellansträckan.

Mattias Nilsson hade plockat in lagom in till det liggande skyttet. Anundsjös Jonas Häggström orkade inte alls hänga med i Mattias tempo på mellanvarvet, och trots att Mattias drog på sig en straffrunda i ståskyttet så kunde han med rapp skidåkning ge Jörgen ett försprång på över två minuter inför avslutningen.

– Liggande gick helt perfekt. Men jag fick bendarr i stående, berättade Brink som trots en straffrunda där var helt ohotad på spurtvarvet.

Carl-Johan Bergman sköt och åkte upp sitt Ekshärad förbi Anundsjö till silvret. Två minuter och 36 sekunder bakom herrar Jonsson, Nilsson och Brink.

såg I 21-konstellationen Elisabeth Högberg, Jenny Jonsson och Helena Jonsson tämligen oslagbara ut i damernas stafett.

– Jag hade mina lagkompisar att tänka på idag, så det var skärpning som gällde, sa Helena efter att på slutsträckan åkt hem stafettguldet tämligen smärtfritt.

Helena bannade sig själv för dåligt fokus på skjutvallen under fredagens distanslopp. Men ”ansvaret” för syrran Jenny och Elisabeth gjorde att hon taggade upp sig när lagguldet stod på spel ett dygn senare.

tungt i blötsnön, stönade Helena som trots det visade upp patenterad världsklass i det stående skyttet.

Efteråt blev hon hyllad av skidskytteförbundet, en av skidskyttets stora sponsorer och publiken som till 90 procent garanterat kommit till Östersunds skidstadion för att kolla världscupdrottningen.

och bronset gick till Biathlon Östersunds med Lena Jansson, Anna Maria Nilsson och Ann-Kristin Westlundh i laget.