Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen kunde slå "Vön"

Tvåa i världscuppremiären och trea på VM, men vid fredagens VC-skicross i Arosa, Schweiz, var Victor Öhling Norberg, Funäsdalen, obesegrad och tillbaka som vinnare.

– Det är en fantastisk känsla, säger "Vön" till TT.

"Vön", vann världscupen i fjol. Han inledde den här säsongen med en andraplats i Nakiska, Kanada.

– Sedan kom jag in i dubbeltävlingen i Frankrike med lite sjukdom och fick inte riktigt chansen att göra det jag ville, säger han om placeringarna 18 och 14 i Val Thorens.

Ett par veckor senare var han frisk och i form och tog brons på VM i Kreischberg.

"Vön" hamnade i tuffast möjliga sällskap direkt i fredagens åttondelsfinal, som nästan var en repris på VM-finalen. Men världsmästaren Filip Flisar, Slovenien, fick nu kliva av efter att ha blivit trea och även VM-silvermedaljören Jean Frederic Chapuis, Frankrike, fick se sig slagen av Victor Öhling Norberg.

"Vön" fortsatte på vinnarspåret genom kvart, semi och final, där han knäckte ryssen Sergej Ridzik, fransmannen Bastien Midol och tysken Daniel Bohnacker, och fick kliva överst på VC-pallen.

– Det har varit bra race i dag. Jag har åkt bra, säkert, och det var en väldigt rolig bana. Man kunde fajtas och det blev omkörningar, men inga krascher. Och så är det härligt att det blev ett sådant bra väder.

– Jag är i bra form. Så nu är det bara att åka hem och ladda batterierna och se till att man är så fräsch det bara går till i morgon.

Senaste segern för "Vön" kom i Åres världscup i mars i fjol. Segerfirandet väntar han med. Efter morgondagens race i Arosa vänder VC-cirkusen åter till Åre med dubbla tävlingar nästa helg.

– Det blir inte så mycket firande i morgon heller. Vi drar direkt hem till Åre, säger Victor Öhling Norberg till TT.

Även Öhling Norbergs sambo i Åre, Anna Holmlund, var inne på vinnarspåret. Seger i kvarten och semin, sedan ledde Holmlund även finalen, men blev slagen av hemmaåkaren och VM-bronsmedaljören Fanny Smith. Svenskan hade VM-silvermedaljören Ophelie David, Frankrike, och norskan Marte Höie Gjefsen bakom sig.

– Det var synd att Anna släppte förstaplatsen, hon gjorde ett jättelitet misstag i sista dubbeln. Jag tror att hon tar det i morgon i stället – hon är väldigt revanschsugen, säger "Vön".

Holmlund, som tog OS-brons i fjol efter skadecomebacken, har tidigare den här säsongen varit femma, fyra och tvåa i världscupen.

Tredje svensken i tävlingen var Michael Forslund, Mora, som dock åkte ut direkt som trea i åttondelen.