Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ingen match är given på förhand"

Fem omgångar kvar och serieledande ÖDFF vänder på lördagen kosan mot Hälsingland för att möta nedflyttningshotade Ljusdal i damettan.

– Det blir ingen enkel uppgift. Här gäller att hålla fokus uppe. Vi måste göra vårt i varenda match och under varje minut om vi vill nå målet serieseger, menar ÖDFF–tränaren Peter Andersson.

Serieledarna kommer ändå från en riktig fullträff till match senast när K/D slogs tillbaka med 3-0. På papperet borde Ljusdal därför vara en långt enklare uppgift. Hälsingelaget har bara mäktat med två segrar och sju oavgjorda hittills.

– Ingen match är given på förhand i den här serien, speciellt inte mot lag som fightas för nytt kontrakt, konstaterar Peter Andersson. Han väljer att vara mycket försiktig i sina förhandskommentarer.

När han presenterar sin trupp om 18 spelare finns ändå mycket att glädjas åt. ÖDFF kan mönstra i princip samma startelva nu som mot K/D. Nya i truppen mot i derbyt blir Hanna Högbom, Matilda Johansson och Angelica Häreby, men de tre får sannolikt börja på bänken.

Ett hett tips blir därför att ÖDFF grejar fjortonde årssegern och tar ännu en trepoängare. Återstår att se hur det går för Tierp som åker till Dalarna för att möta Korsnäs och Täby, vilka tar sig an Ope i Östersund. Tierp och Täby skuggar ÖDFF fyra poäng efter i tabellen.