Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen OS-medalj till Sandra Näslund – slutade fyra i tät final: "Det var inte fair"

Artikel 10 av 13
Vinter-OS 2018: Skicross
Visa alla artiklar

Den stora förhandsfavoriten och ett av Sveriges stora guldhopp Sandra Näslund blev utan medalj i damernas skicross.
Efter en tuff och tät final slutade hon fyra.

Kramforsåkaren Sandra Näslund har haft en klanderfri säsong hittills i vinter – med sex av åtta världscupsegrar – och Näslund var den stora förhandsfavoriten att ta hem OS-guldet.

Men så blev det inte.

Vägen fram till finalen såg dock säker ut, med seger i åttondelsfinalen och andraplatser i både kvartsfinal och semifinal. Men i den täta finalen hamnade Näslund i flera dueller och tappade mycket fart – och åkte in på en fjärde plats.

Direkt efter att ha passerat mållinjen lämnade hon in en protest efter att fajtats med bronsmedaljörskan Fanny Smith från Schweiz. Protesten avslogs dock och fjärdeplatsen stod fast.

– Jag tycker inte att det var en riktigt fair final, det var mycket fula grejer och det var inte riktigt rent spel mellan mig och Fanny. Jag gjorde lite samma sak mot henne, men jag tycker inte att det var helt okej, hon la ut sin armbåge och det är svårt att ta sig förbi då, sa en uppenbart besviken Sandra Näslund till Kanal 5 efter finalen.

Överst på pallen blev det dubbelt Kanada, OS-guldet togs hem av Kelsey Serwa och silvret gick till Brittany Phelan.

Lisa Andersson från Gävle gjorde ett mycket bra finalpass och tog sig säkert till semifinal. Där föll hon dock och fick köra B-final. Väl i den lilla finalen blev hon tvåa och slutade alltså på en sjätte plats i sitt första OS.