Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen plats i länet för seniorspelare

Flera av spelarna i Östersunds IK blir för gamla för att spela juniorhockey i höst.
Och vill de satsa vidare i division 1 – då måste de söka sig utanför länet.
– Egentligen får vi be dem om ursäkt, säger ÖIK:s sportchef Markus Åkerblom.

Tidigare i vår stod det klart att Brunflo viker in årorna för sin division 1-satsning. Ekonomin går inte ihop och klubben börjar om i division 2.

Det betyder också att Östersunds IK på nytt är enda länsförening i serien.

Och nu, när ytterligare en kull går från att vara junior- till seniorspelare, då finns det ingen division 1-klubb i länet som kan ta emot spelarna.

– Jag har inte hunnit kolla runt så mycket. Men jag vill fortsätta med hockeyn, säger Jonathan Mooe, som har gjort sin sista juniorsäsong.

– Det är tråkigt att Brunflo klev av division 1. De hade kunnat vara ett alternativ.

Markus Åkerblom har fått informera flera av klubbens spelare födda 1994, däribland Jonathan Mooe, att de inte får plats i a-laget kommande säsong.

– Det är bara att vara ärlig och berätta för killarna om läget. Egentligen får vi be dem om ursäkt, att vi inte har någonstans för dem att ta vägen. Jag hoppades verkligen att vi skulle kunna ha ytterligare division 1-lag i länet, men nu blev det inte så. Det är ambitiösa killar och flera av dessa har spelat bra i division 1 med oss, säger Åkerblom.

– Nu får de söka sig någon annanstans i riket för att spela division 1 och där hjälper vi gärna till.

Jonathan Mooe:

– Division 2-serien i länet är inte så jättebra heller. Ett alternativ kan vara att söka sig till Stockholm och division 2 där.

ÖIK:s a-lag har samtidigt tappat en spelare. Högerfattade backen Erik Näslund, 20, flyttar till Blekinge för att spela med Olofström i höst.

– Det blir kul för Erik som kände att han ville ha ett miljöombyte. Den serien blir jättebra för honom, säger Åkerblom, som bygger årets lagpussel sakta.

– Ja, vi kommer att ta det betydligt lugnare i vår rekryteringsprocess i år. Vi är måna om att ha ett bättre lag när hösten startar och tänker låta det ta den tid som behövs.

Tim Juel är ende spelare under kontrakt just nu. Klart är att juniortrion Simon Klockerud, Anders Waplan och Christoffer Arvidsson kommer att ta steget upp till a-laget samtidigt som man börjat prata med spelare från fjolårets trupp.

Om Markus Åkerblom och Jörgen Själin stannar även i tränarrollen är mera oklart. Klart är däremot att en ungdomsansvarig kommer att heltidsanställas i föreningen.

Det är ett av de villkor som Åkerblom/Själin har ställt för att eventuellt kunna fortsätta som tränare i a-laget.

– Vi har ytterligare några bitar att lösa innan det är helt klart. Men vi tittar även på andra tränarlösningar, säger Åkerblom.