Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen ska behöva vara ensam i jul

Julen är här i våra mörka länder, och jag känner en stor sorg över de människor som kommer att spendera ännu en jul ensam, en del kanske sin första. En mörk jul för många människor, av många anledningar.

Den värme och kärlek som speglas i de flesta fönster är långt ifrån en verklighet för många. Tänker även på de barn där julen är som vilken dag som helst, snapsvisorna har bytts ut till ett mer juligt tema. Och deras ensamhet är större än någonsin.

Så det här året har jag därför bestämt mig för att öppna upp en jul för alla. Såhär strax efter andra advent förstår jag svårigheten i detta, att organisera tar tid. Men jag är fast besluten om att det kan lyckas och om inte annat så är det en öppning inför kommande år.

Min erfarenhet är att det, trots Svenska Kyrkan, Frälsningsarmén och övriga, finns människor som sitter ensamma. Jag vill ge dem en jul som är öppen och kärleksfull hela julen. Det är ett omfattande projekt men jag hoppas att det når ut till de som behöver en plats i jul.

För att lättare kunna organisera detta har jag startat en grupp på Facebook som heter "En jul för alla”, alla är välkomna att gå med så att det når ut till så många som möjligt.

Mitt bidrag till en bättre värld börjar här och jag hoppas att fler vill vara med. Tillsammans kan vi se till att ingen behöver sitta ensam på jul.

Johanna Talus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel