Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen trygghet trots larm

Stormen Ivar slog på sina håll ut telenätet och då tillika larmet. Även i Huså.

Vore det inte på sin plats att någon åkte ut kontrollade hur det står till med alla larm en sådan gång? Det pratas alltid att det inte finns jobb. Pytt skit, det finns nödvändiga jobb, men folk får inte jobba! Det blir väl för dyrt. Vi har inte råd med trygghet.

På grund att det är som det är, fick en kvinna, drygt 80 år, ligga på källargolvet i cirka fyra dygn med skadat ben. Fyra dygn! När hon trillat nerför källartrappan. Hon kunde inte larma då larmet var utslaget.

Själv var även jag utan larm häromdagen utan hjälp av Ivar. Man litar på att så länge dosan som hänger på väggen (med hopknölad sladd till en stor i ful klump) lyser och "smygklickar" är allt OK.

Men icke då. Betala ska man, men vad betalar man för? Inte är det då trygghet. Jag själv upptäckte bristen på larmet av en ren slump.

Är det här vad man kallar trygghet?

Ingrid Lindberg

Ditt namn:: Ingrid Lindberg

Din adress:: Strandvägen 7a, 83005 Järpen Din mejladress:: 175lindberg@telia.com

Telefonnummer:: 0647 611103