Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen utredning om utmarksbete

Olle Larsson motion om att utreda den ekonomiska betydelsen av utmarksbete i Härjedalen fick inget stöd av kommunfullmäktige. Men bifall blev det från Vox Humanas Pelle Persson, som sitter i förhandlingar med bland annat S om ett majoritetsstyre av kommunen.

– Inför valet var det många som pratade om lokalt producerad mat, sa Olle Larsson från Härjedalspartiet, om sitt förslag att genomföra en betesresursinventering i kommunen.

– Nu är det upp till bevis. Ni som säger nej vill inte värna jordbruket i Härjedalen, sa den politiske vilden, som först nästa fullmäktige tar plats för sitt eget parti.

Ingen av ledamöterna på onsdagens sista fullmäktige för mandatperioden nappade dock på utmaningen till debatt. I stället fick Larsson stöd från Vox Humans Pelle Persson, som yrkade bifall till motionen. Samma Pelle Persson som sitter i förhandlingar om ett majoritetsstyre under kommande mandatperiod, med bland annat Socialdemokraterna.

– Jag håller med Olle Larsson, sa han.

Förslaget var att avslå motionen med motiveringen att länsstyrelsen driver och deltar i flera projekt som handlar om bete på så kallade utmarker, bland annat Fäbodriket. Projekt som kommunen kan följa och samarbeta i. Det förslaget antogs med stor majoritet, efter att motionen behandlats i kommunen i nästan tre år.